ELS INICIS
A l'hivern del 2003 una colla de joves del poble de Felanitx es va començar a trobar els dissabtes horabaixa per ballar. D'aquestes trobades, en nasqué l'idea de formalitzar l'agrupació i, així, al març del mateix any va néixer l'Agrupació Abeniara. Gairebé a la par amb el grup de balladors, també es va crear el grup de sonadors. Abeniara es va presentar dia vint de juliol del mateix any, dia de la patrona del poble, santa Margalida, amb un recull de set cançons i balls populars amb una bona acollida per part del poble.

LA NOSTRA TRAJECTÒRIA
Abeniara, durant aquest anys ha actuat arreu de Mallorca, de les illes veïnades i de la península, a ballades, recitals i mostres. Podem destacar les seves actuacions a llocs com, Sant Feliu de Llobregat, Arrigorriaga, Sant Antoni de Portmany, Sant Carles de la Ràpita, Fregenal de la Sierra, Ciutadella, Castelló, les festes de Sa Pobla a Gràcia, etc. Amb el pas dels anys ha ampliant el seu repertori amb cançons populars i amb creacions pròpies, aquestes darreres editades al seu primer disc homònim "Abeniara", presentat al desembre de l'any 2009. En aquests anys també han estat els creadors de la Mostra Folklòrica Fira del Pebre Bord, on a més de mostrar la nostra cultura de les Balears, també s'han fet ressò de cultures foranes com les de Catalunya, País Basc, Galícia, Castella - la Manxa, Extremadura, València, Andalusia, Perú, Sardenya, Argentina, Bulgària, Senegal, etc.
A més a més també han fet feina per a la recuperació i divulgació d'elements populars i tradicionals, com poden ser els costums i vestuari propis de segles passats, a través d'exposicions i sessions fotogràfiques.

MÚSICS I INSTRUMENTS:
Aina Martinez: Veu i Guitarra
Tomeu Rotger: Veu i Guitarra
Margalida Rigo: Veu i Guitarró
Pere Barceló: Flautes, llaüt, bandurria i xeremies
Toni Garcias: Guitarró
Margalida Adrover: Violí
Xisca Asensio: Violí
Toni González: Percussions (tambor i caixó)
Martí Tomàs: Percussions (darbuka i acompanyaments) i flabiol i tamborino
Pere Bennassar: Baix elèctric